Digitalizarea în prelucrarea tablei metalice | Murrelektronik

iulie 10, 2023

Digitalizarea în prelucrarea tablei metalice

AsservmentiPresse se bazează pe cablurile și modulele fieldbus de la Murrelektronik pentru controlul instalației și gestionarea datelor

AsservimentiPresse S.r.l., o companie italiană cu o experiență de 30 de ani, este specializată în producția de soluții automatizate pentru alimentarea preselor cu materiale din tablă. În Massalengo (IT), AsservimentiPresse proiectează și produce bobine, dispozitive de îndreptare, alimentatoare și linii complete pentru manipularea plăcilor înfășurate (Coils). Fabrica este împărțită în trei domenii principale, de la tăiere și sudură la prelucrare CNC, asamblare și testare. Pe lângă producție, departamentul de inginerie se ocupă de dezvoltarea electronică și mecanică, de propria interfață de utilizator a companiei, precum și de teste și simulări cu ajutorul unor programe software specializate.

Automatizarea în cadrul companiei a fost realizată în strânsă colaborare cu Integra, partenerul de distribuție al Murrelektronik în Italia. Integra a furnizat diverse soluții de la Murrelektronik, în special în domeniul panourilor de comandă și al sistemelor hidraulice de acționare, atât pentru conectarea și monitorizarea energiei electrice, cât și pentru conexiunile și gestionarea datelor.

Alimentarea cu energie pentru prese și utilaje de perforat

Utilajele fabricate de Integra sunt rezultatul cerințelor specifice ale clienților din întreaga lume. Acest lucru se referă atât la grosimea, cât și la dimensiunea bobinelor pentru alimentarea preselor, astfel încât compania să poată produce ea însăși sisteme personalizate. AsservimentiPresse oferă soluții pentru prelucrarea bobinelor de tablă cu o grosime cuprinsă între 0,3 și 20 mm și o lățime cuprinsă între 200 și 2000 mm. În funcție de cerințele clienților, sunt fabricate sisteme compacte sau convenționale pentru a asigura precizia poziționării și îndreptarea dorită. Utilajul de îndreptat utilizată în acest scop are un număr variabil de role transversale și contra-role care acționează asupra tablei cu o presiune specifică și elimină curbura tipică a bobinei. Rolele sunt acționate de actuatoare hidraulice controlate de o baterie de supape solenoide amplasate pe partea laterală a unității. Aceste supape solenoide sunt controlate prin semnale de la panoul de comandă, care este separat de utilaje. Panoul de comandă găzduiește sistemele de alimentare și de control pentru utilajul de îndreptare și alimentare tablei, motiv pentru care sunt necesare și module de fieldbus pentru gestionarea semnalelor.

Matteo Foppa Vicenzini administratorul AsservimentiPresse, explică: „Alimentarea preselor este destul de complexă, deoarece dimensiunea bobinei și viteza de alimentare relativă a presei sunt supuse unor cerințe specifice fiecărui utilaj, motiv pentru care nu există un standard în acest domeniu. Întregul proces de alimentare cu bandă trebuie să fie configurat cât mai omogen posibil, în funcție de specificațiile clientului."

Roberto Spelta, director al departamentului de electrotehnică AsservimentiPresse, continuă: "Controlul electrovalvelor pentru linia de îndreptare a tablelor este decisiv. Cu cât este mai precisă îndreptarea plăcilor, cu atât mai bună este alimentarea la presă. Acest lucru este posibil numai dacă semnalele către acționările supapelor care controlează rolele de îndreptare sunt perfect orchestrate. Prin urmare, cablajul și conectorii actuatoarelor de supape trebuie să fie fiabile și să asigure o performanță de lungă durată.

„Soluțiile Murrelektronik, cum ar fi modulele fieldbus și conexiunile, s-au dovedit a fi ideale pentru acest tip de produs, deoarece cablarea și conexiunile pentru actuatoare au îndeplinit pe deplin cerințele AsservimentiPresse", explică Foppa Vicenzini. „Deși sunt capabile să deplaseze zeci de sute de greutăți de tablă, utilajele noastre funcționează cu o precizie excepțională la pregătirea preselor și la alinierea bobinelor, ceea ce denotă un proces general corect organizat. În ceea ce privește tehnologia acestor dispozitive, implementarea tipică a Murrelektronik cu componente direct pe utilaj se dovedește a fi deosebit de avantajoasă, deoarece permite rezolvarea mai multor probleme în același timp."

Roberto Spelta adaugă: "Suntem foarte interesați de filozofia Murrelektronik, care face din descentralizare principiul director al automatizării. Pe lângă modulele fieldbus de tipul MVK Metale, vom folosi, de asemenea, Impact67 Pro ca magistrală IO-Link în IP67, deoarece caracteristicile sale îl fac perfect pentru a fi montat pe utilaj".

Dispozitive ad hoc

MVK Metal, cablurile de conectare M12 și conectorii de acționare a supapelor sunt utilizați ca standard în produsele Murrelektronik. Astfel, obiectivul principal este de a maximiza raționalizarea, dispunerea și funcționalitatea componentelor care sunt încorporate în utilaje.  Gabriele Magni, director de departament pentru mașini-unelte la Murrelektronik, spune: "Modulul MVK Metal a fost utilizat pentru această soluție. Acest modul fieldbus IP67 permite ca unitatea de alimentare să fie conectată în serie cu mai multe module, simplificând astfel instalarea. Apoi, liniile de date către și de la utilaj și actuatoare au fost pur și simplu conectate la modul. În cazul unei astfel de instalații speciale, conexiunile joacă un rol și mai decisiv. Modulul MVK Metal face posibilă înlocuirea cablajului tradițional, complex, cu un număr mic de conexiuni simple și fiabile și asigură o diagnosticare completă."

Acest lucru vorbește pentru Murrelektronik

Roberto Spelta a ales componente de la Murrelektronik pentru că nu numai că sunt fiabile, dar sunt și ușor de găsit, în ciuda blocajelor de aprovizionare care există de ceva timp, sfidând astfel impactul semnificativ asupra expansiunii automatizării în general. Acesta spune: "Produsele Murrelektronik s-au dovedit a fi foarte bune pentru noi și au un raport preț-performanță excelent. Integra sprijină perfect compania noastră pentru că ne ascultă. Integra a fost imediat la fața locului și a fost în măsură să ne ofere soluții complet noi. Având în vedere acest lucru, știm că ne putem baza întotdeauna pe experiența și know-how-ul Murrelektronik."

Luca Capaccioli, responsabil la Integra pentru distribuția soluțiilor Murrelektronik, comentează: "În domeniul automatizării, aprovizionarea precisă și la timp a componentelor este crucială. Disponibilitatea componentelor poate face o diferență semnificativă. Pe lângă competență și capacitatea de a rezolva probleme, astăzi este la fel de important să ne respectăm promisiunile prin livrări punctuale. Murrelektronik produce instalații personalizate cu termene de execuție și de livrare precise. Deoarece ne putem adapta metodele de producție pentru a satisface cererea, disponibilitatea componentelor Murrelektronik va fi întotdeauna garantată în viitor. Acest lucru ne va permite, de asemenea, să dezvoltăm și să construim instalații pentru utilizare imediată în viitor."

În cele din urmă, Foppa Vicenzini adaugă: "Cablajul și dispozitivele Murrelektronik s-au dovedit a fi o soluție remarcabilă pentru o instalare simplificată în produse personalizate, deoarece îndeplinesc pe deplin parametrii de fiabilitate și precizie ceruți de utilajele AsservimentiPresse."

Prin competență și dorința de a asculta, Murrelektronik consolidează și mai mult relația cu clienții. Ca o confirmare a acestei filosofii, colaborarea fructuoasă cu AsservimentiPresse s-a consolidat de-a lungul timpului și va continua și în viitor, având ca rezultat soluții mai flexibile și mai moderne.

Noutăți din compania noastră

Courage to innovate leads to economic success

Minister of Economics visits Murrelektronik

Aflați mai multe

Achieve More Together - Murrelektronik becomes 60th member of Single Pair Ethernet System Alliance

Networking is the main topic of the Industrial Internet of Things (IIoT). The technology behind Single Pair Ethernet has the potential to drive this topic forward. Murrelektronik…

Aflați mai multe

Nou în magazinul online: Funcția Easy Import Export

Știați deja? Funcția Easy Import Export este un instrument excelent datorită căruia aveți multe opțiuni de folosire mai eficientă a magazinului online.

Aflați mai multe

Newsletter
Always up to date!
Suntem aici pentru dumneavoastră!
Ne puteți contacta prin intermediul mai multor canale de comunicare...