Tehnologie de rețea | Murrelektronik

Tehnologie de rețea de la Murrelektronik

Date aduse la zi!

Descărcați acum Whitepaper!

Rețelele industriale de comunicare sunt coloana vertebrală a digitalizării

Echipamentele și utilajele comunică din ce în ce mai mult unele cu altele, rețelele lor acționând în calitate de arteră vitală pentru fluxuri de date. O digitalizare de succes poate fi în concluzie adigurată doar cu o tehnologie de rețea performantă și fiabilă. Sunt rețelele de comunicare suficient de puternice pentru aplicațiile din ce în ce mai flexibile? Ce condiții sunt necesare pentru o conectare la rețea fiabilă din punct de vedere al funcționalității și/sau cerințe digitale? Sunteți pregătit pentru comunicarea de date a viitorului?

Concepția, planificarea și implementarea rețelelor de comunicații industriale necesită cunoștințe aprofundate în tehnologia de automatizare care permit fiabilitate funcțională, deschidere și flexibilitate – inclusiv toate cerințele pentru rețea cu fluxuri de date din ce în ce mai mari.

Murrelektronik este conștientă de faptul că nu doar componentele care acoperă toate cerințele, de la funcționalități de bază solide până la o varietate enormă de funcții, sunt cele care contează. Este mult mai important ca partener să oferiți ajutoare și sfaturi pentru luarea deciziilor care optimizează fluxul de date în cablare și, de asemenea, reduc complexitatea instalației.

Pentru a vedea rețelele industriale în ansamblu, Murrelektronik împărtășește know-how-ul în conectarea echipamentelor, dar și „know-where-ul“ în care componentele pot fi amplasate în mod rațional – inclusiv detalii practice și fațete care nuanțează plusvaloarea oferită clientului pe lângă soluția adecvată.

Conectare la rețea sistematizată, conectare la rețea în funcție de nevoi

Peisajele de producție de astăzi trebuie să fie flexibile și rapid adaptabile. Tocmai din acest motiv, cu topologia adecvată a rețelei, este important să ne asigurăm că această fiabilitate funcțională a echipamentelor și sistemelor din punctul de vedere al tehnologiei datelor este proiectată pentru a fi sistematizată și orientată spre necesități. De asemenea, este important să analizăm critic conceptul, de la structura redundantă, prin segmentarea continuă pe toate nivelurile, până la conexiunea fără bariere la sistemele de nivel superior.

Rețelele industriale ar trebui să fie proiectate astfel încât să fie deschise, flexibile și potrivite pentru aplicație: Tocmai din acest motiv, factorii individuali decid asupra topologiei corecte a rețelei și utilizatorii cunosc funcționalitățile de bază, precum și alți factori care influențează rețeaua. Acestea includ, de exemplu, sustenabilitatea digitală și diagnosticarea rețelei pentru o mai mare stabilitate a rețelei.

Switch-urile în calitate de căpitan al structurilor conectate

Componentele de infrastructură inteligente – numite pe scurt switch-uri – citesc datele primite și le redirecționează către portul cu receptorul corespunzător. Performanța rețelei depinde de performanța switch-urilor și a componentelor / participanților. În funcție de alegere, puteți alege între switch-uri neadministrate sau administrate.

Switch-urile neadministrate alimentează aparatele ethernet cu legături de rețea, astfel încât acestea să poată comunica unele cu altele. În calitate de intermediari, aceștia adaugă porturi suplimentare la rețea, nu oferă nici funcții inteligente și nici nu pot controla traficul de rețea. În mediile industriale, switch-urile neadministrate sunt adesea utilizate în rețelele mici.

Switch-urile administrate în schimb oferă posibilități cuprinzătoare pentru configurarea porturilor și echipamentelor. Pentru analiza erorilor, diagnoza rețelei și mecanisme de redundanță acestea preiau funcții importante. Aceste switch-uri optimizează transferul de date, dar măresc efortul de configurare și, astfel, costurile generale. Cu toate acestea, utilizarea lor în topologia unei rețele oferă avantaje care aduc mai mult control în rețea, de exemplu cu acces la distanță.

Toată atenția pe rețelele industriale!

Șase scenarii tipice de rețea arată CUM și UNDE utilizarea corectă a switch-urilor poate optimiza rețeaua industrială. Controlul traficului de date cu switch-uri oferă oportunități și potențiale pe care Murrelektronik le prezintă ca ajutor pentru luarea deciziilor – astfel încât tehnologia, costurile și procesele să fie perfect potrivite cu aplicațiile utilizate.

Cheile pentru o mai mare eficiență în rețea sunt factori precum descentralizarea și o abordare sistemică, pentru care Murrelektronik oferă curbe individuale de învățare care sporesc propriile cunoștințe în conectarea echipamentelor. Aflați cum să optimizați rețelele industriale – cu conectivitate personalizată!

Cazul 1: Verificare topologie și optimizare flux date

Înainte

Punctul de pornire sunt switch-urile din tabloul de comandă, ale căror conexiuni merg departe (circa 50 m) pe teren și duc deseori către același punct. În tablourile electrice descentralizate, acest lucru duce la probleme enorme de spațiu și la o varietate confuză de cabluri.

sau

Dacă un alt switch este poziționat în cel de-al doilea tablou electric descentralizat, această structură de instalare poate fi mult mai simplă și mai transparentă.

După

Switch-ul descentralizat este căpitan pe teren cu o singur cablu de la tabloul electric, fiind apoi urmat de o topologie stea pe teren.

sau

Substituirea celui de-al doilea switch cu un switch IP67.

Beneficiu

Reducerea costurilor prin mai puține cabluri și transfer de la tabloul electric înspre exterior, timp de instalare mai scurt, economie de spațiu, simplificarea căutării erorilor (doar în cazul ruperii cablurilor dintre tabloul electric și modul), economie de greutate.

Aplicație

Centre logistice, linii de producție (automobile), aplicații robotice diverse, prese, sisteme de vopsire, sisteme de macarale, food & beverage, automated guided vehicles

Concluzie

Iluminarea optimă a utilajelor și instalațiilor cu tehnologia LED durabilă.

Înapoi la rezumat

Cazul 2: Trecere de la Profibus la ProfiNET

Înainte

Tehnologie clasică universală profibus utilizată cu toate dezavantajele care decurg de aici, constând în faptul că profibus nu mai este în întregime compatibil și în plus profibus are o structură liniară. În plus sunt montate cabluri feldbus lungi, care pot cauza o căutare complicată a erorilor în rețeaua bus. Alte dezavantaje sunt rezistențele terminale necesare ca sursă frecventă de eroare, fără servicii IT care pot fi integrate și adresarea rigidă utilizând comutatoare DIP.

După

ProfiNET oferă clientului o selecție liberă, susținută a topologiei. ProfiNET se bazează pe un standard de ethernet industrial pentru transmisia datelor și facilitează astfel nu doar conexiunea nivelului de câmp, ci asigură și o combinație cu funcțiile industriale IT.

În plus, ProfiNET este compatibil cu standardele actuale, a fost dezvoltat pentru a scurta timpii de instalare și timpii de nefuncționare prin gestionarea automată a topologiei. Dispozitivele ProfiNET pot fi ușor integrate în topologie fără pași de configurare și sunt programate automat de către controler. Dispozitivele PROFNET pot fi înlocuite sau instalate fără instrumente sau cunoștințe de programare.

Beneficiu

Multă flexibilitate în structura sistemului, deschiderea și flexibilitatea standardului ProfiNET ca asigurare pentru viitor, rată ridicată a transmisiei de date, diagnostic extins, perspectivă TSN.

Aplicații

Orice industrie care folosește Profibus; Roboți cu schimbătoare de scule, linii de transfer auto, inginerie mecanică, mașini-unelte.

Concluzie

Conexiuni inteligente cu ProfiNET state-of-the-art pentru configurare și întreținere, precum și pentru depanare. Înlocuirea sistemelor vechi Profibus fără suport și actualizări.

Înapoi la rezumat

 

Cazul 3: Trecere de la switch-uri neadministrate la switch-uri administrate

Înainte

Sunt instalate switch-uri neadministrate care garantează o punere în funcțiune rapidă și ușoară. Această configurație nu necesită programare sau personalizare.

După

Comutarea la switch-uri administrate oferă parametrizarea switch-urilor, pentru a avea mai multe funcții și capacități de diagnostic. Switch-urile administrate reglează traficul de date în calitate de dirijori / controlori și fac posibilă conexiunea la instrumente de configurare precum TIA Portal. Întreținerea la distanță este garantată cu switch-uri administrate. Switch-urile administrate ProfiNET pot fi configurate automat de controler în topologie.

Beneficiu

Informațiile din sistem pentru analiză și extindere funcțională, cum ar fi întreținerea de la distanță, deschid un nou potențial de servicii. Switch-urile administrate sunt posibile ajutoare de diagnosticare. Nu se supraîncarcă sistemul cu prea multe switch-uri neadministrate (numai dacă sistemul de rețea este configurat corect). Parametrizările pot fi copiate și implementate cu ușurință pe alte switch-uri administrate. Cu switch-urile administrate ProfiNET, adresarea și parametrizarea sunt preluate automat de control în timpul punerii în funcțiune. O intervenție directă asupra switch-ului administrat ProfiNET nu este necesară în timpul punerii în funcțiune, ceea ce la rândul său economisește costurile de instalare.

Aplicații

Construcție de mașini-unelte, inginerie mecanică, linii de transfer, utilaje mobile, aplicații robotizate, F & B… inclusiv caracteristici precum întreținerea la distanță a utilajelor, monitorizarea stării, întreținerea predictivă

Concluzie

Funcționarea optimă a unei rețele Ethernet industriale cu trafic de date neîntrerupt în aplicație. Datele din aplicație asigură diagnosticul. Topologiile pot fi analizate cu un plan și, în caz de pană, gestionate rapid prin depanare. Întreținerea la distanță economisește apelurile de service. Cu switch-uri administrate se pot aștepta costuri mai mari de investiții.

Înapoi la rezumat

Cazul 4: Retrofit / Extindere

Înainte

Modernizarea / facelift-ul unui utilaj implică provocări, deoarece sunt necesari participanți suplimentari prin extinderea modulelor și, prin urmare, sunt necesare mai multe porturi.

După

Sfaturile conceptuale adecvate asigură o conectare optimă în rețea a utilajelor existente la cerințe noi. Sistemele redundante sunt posibile în conexiunea echipamentelor. Procesul de conectare poate fi, de asemenea, standardizat, ceea ce face mai ușoară configurarea utilajelor.

Beneficiu

Datele despre utilaj și pregătirea acestora, precum și vizualizarea sunt actualizate permanent – inclusiv o (re)organizare a tehnologiei de instalare, verificarea cost-beneficiu și verificarea sistemului.

Aplicație

Retrofitul utilajelor prin reînnoirea tehnologiei și / sau adaptările necesare în fiecare industrie.

Concluzie

Crearea unei rețele adecvate pentru utilaje modernizate cu periferice de date optime în rețeaua de echipamente, precum și în mediul de producție existent.

Înapoi la rezumat

Cazul 5: Conectare pentru utilaje noi

Înainte

Ne confruntăm cu o schimbare a conexiunii utilajului de la metodologia clasică și familiară la cele mai noi tehnologii și standarde. (Re)orientarea către soluții alternative și inovații adecvate lipsește încă.

După

După o consultare a sistemului pentru rețele, există o mai mare înțelegere și variație în selectarea tehnologiei / platformei, inclusiv libertatea de alegere pentru alte funcții, cum ar fi analiza datelor și depanarea.

Beneficiu

Producătorul de utilaje are o tehnologie de instalare gestionabilă și proiectată strategic pentru utilaje. Un principiu de repetare pentru proiecte noi are potențial, iar propria dvs. punere în funcțiune cu o conexiune modulară sporește competența.

Aplicație

Utilaje noi pot fi create în toate domeniile.

Concluzie

Reducerea costurilor, mai mult know-how în conexiunea utilajului și o eficiență mai mare, proprie a soluției - totul este posibil.

Înapoi la rezumat

Cazul 6: Conectare centralizată și decentralizată la rețea (IP20 sau IP67)

Înainte

Switch-urile IP20 sunt integrate în tabloul electric ca standard. Dacă este necesară o variantă descentralizată, un tablou electric extern este echipat cu un switch IP20.

După

Switch-urile descentralizate cu un grad ridicat de protecție sunt instalate direct pe proces și conectează perifericele IO pe teren. Consumul de spațiu, cablaj și costurile de instalare sunt semnificativ reduse.

Beneficiu

Raționalizarea infrastructurii ethernet industriale și reducerea asociată a efortului și a costurilor duc la o rentabilitate mai mare a structurilor de rețea descentralizate. Topologiile utilajelor devin mai simple și mai clare și permit punerea în funcțiune mai rapidă.

Aplicație

Logistică, linii de producție, sisteme de mari dimensiuni (ambalare, sisteme de vopsire, sisteme de macarale), vehicule ghidate automatizate, inginerie mecanică clasică

Concluzie

Conexiune descentralizată, optimizată din punct de vedere al costurilor, după cum este necesar.

Înapoi la rezumat

Descărcați acum Whitepaper!

Completați formularul de mai jos pentru a ajunge la zona noastră de download.

Vă rugăm să introduceți rezultatul calculului mai sus.
captcha
* Câmp obligatoriu
Newsletter
Always up to date!
Suntem aici pentru dumneavoastră!
Ne puteți contacta prin intermediul mai multor canale de comunicare...