uKonn-X | Murrelektronik
The digital solution for seamless electrical installation technology
Scroll

uKonn-X este primul sistem continuu, susținut digital și vizual, cu comunicare bidirecțională între proiectare, dezvoltare, montaj și punere în funcțiune. Cablarea clasică a utilajelor cu panouri de comandă și reglete de borne este depășită. Descentralizarea permite generarea de avantaje semnificative în ceea ce privește eficiența. Noi conectăm lumea fizică cu cea digitală. Obiectivul constă în optimizarea unitară a tehnicii de instalare electrică – de la proiectare, punere în funcțiune și până la mentenanță.

Pentru a atinge acest obiectiv, am dezvoltat uKonn-X. uKonn-X este un sistem care, în calitate de soluție digitală, se adresează tuturor interfețelor cu produsele tehnologiei de automatizare electrică. În centrul soluției noastre digitale se află conectarea perfectă a tuturor părților implicate – atât din punct de vedere uman, cât și al produsului – pe parcursul întregului proces de creare a produsului. În prima etapă de configurare, uKonn-X funcționează după cum urmează:

Pas cu pas

Pasul 1 cu uKonn-X: scanarea conectorului

Scanare

Prin scanarea unui cod lizibil în mod automat de pe conectorii Murrelektronik, uKonn-X recunoaște punctele de conectare prevăzute în schema electrică.

Pasul 2 cu uKonn-X: cuplați conectorul la modul

Plug

uKonn-X afișează pe un ecran tactil legăturile prevăzute între punctele de conectare respective, în cadrul schemei electrice digitale și modelului 3D al utilajului. Suplimentar, pe modulele fieldbus corespunzătoare, diode luminoase indică portul alocat pentru procesul de conectare respectiv.

Pasul 3 cu uKonn-X: comentare și confirmare

Comentare și confirmare

În cazul în care conectorul este introdus în mod corespunzător, prin intermediul uKonn-X se confirmă legătura corectă pe ecranul tactil, activând astfel, simultan, documentarea automată. Dacă sunt necesare modificări la instalație, acestea pot fi comentate, corectate și comunicate digital departamentului de proiectare, în mod confortabil, prin intermediul funcției integrate.

De ce uKonn-X?

Documentație

Hârtiile sunt de domeniul trecutului. Datorită planului de montaj stocat, progresul individual al lucrărilor și toate modificările sunt salvate în mod centralizat. Astfel, informațiile relevante pot fi accesate în mod continuu și în timp real, de toate părțile implicate. Mai mult decât atât, se pot obține date de proces valoroase în vederea optimizării instalării, precum și a proiectării tehnice. Acest lucru duce la transparență maximă, conectare și eficiență în cadrul echipei.

Simplificare

Grație instrucțiunilor vizuale și ghidate pas cu pas, specifice utilajelor, personalul poate fi alocat în mod flexibil, iar timpii de predare pot fi reduși. Echipele eterogene lucrează mai eficace, iar deficitele de personal pot fi compensate mai ușor. Suplimentar, simplitatea și proiectarea interactivă cresc satisfacția angajaților și reduc efortul privind familiarizarea.

Creșterea calității

A livra calitate superioară în mod constant înseamnă că fiecare detaliu contează. Chiar și din micile greșeli din neatenție pot rezulta eforturi și costuri mari de corecție. Prin urmare, ne axăm pe centrarea pe utilizatori și le oferim angajaților dumneavoastră asistență intuitivă, în funcție de nevoi. uKonn-X previne în mod consecvent erorile de instalare și valorifică potențiale de economisire.

Restrângere

Scanarea materialelor de lucru asigură eforturi mai reduse privind căutările, datorită identificării clare. În plus, grație verificării integrate a fiecărei etape de lucru, nu mai este necesar controlul ulterior, consumator de timp.

Funcții

Vizualizări pas cu pas

Utilizatorii obțin vizualizarea etapei curente de montaj, pentru a simplifica instalarea. După identificarea unui conector se afișează instrucțiunile complementare de montaj. Astfel sunt evitate confuziile și greșelile din neatenție.

Identificare clară

Componentele care sunt folosite în timpul instalării pot fi marcate, dacă este nevoie, cu coduri lizibile în mod automat. Acest lucru permite o identificare clară cu ajutorul unui dispozitiv terminal mobil (scanner, smartphone sau altele similare).

Asistență în funcție de nevoi

uKonn-X oferă asistență utilizatorilor exact în punctul în care se efectuează instalarea, cu informațiile necesare la momentul respectiv.

Liste de verificare pentru planuri de montaj

În aplicație se prezintă în mod clar întregul proces de montaj. Astfel, evoluția lucrărilor poate fi vizualizată în timp real, iar montajul poate fi realizat în mod secvențial.

Documentație digitală

Modificările pot fi introduse și autorizate direct în sistem și pot fi salvate în planul utilajului – totul fără hârtii.

Diverse formate de afișare

uKonn-X permite importul fișierelor CAD, al topologiei și al schemei electrice, astfel încât părțile implicate să poată trece în mod flexibil de la o formă de prezentare la alta și să poată vizualiza întregul proces.

Comunicare perfectă

În cazul în care sunt necesare modificări la instalație, instalatorul sau inginerul responsabil cu punerea în funcțiune le poate comunica digital, în mod confortabil, prin intermediul funcției integrate. Astfel, dezvoltarea este susținută începând de la instalare, designul utilajului este îmbunătățit și în același timp este asigurată documentația exactă.

Sinergie între departamente și procese

Etapele întregului proces de creare a produsului sunt legate între ele în mod continuu și fără întreruperi – Seamless Electrical Installation. Atribuiți roluri și drepturi individuale de utilizare, pentru a le furniza angajaților dumneavoastră exact informațiile care sunt relevante pentru ei. Ușurați schimbul complet de informații și creșteți transparența în compania dumneavoastră.

Mobil și integrativ

uKonn-X poate fi folosit pe diferite dispozitive terminale și suportă integrarea scannerelor, echipamentelor externe de testare și a smartphone-urilor.

Componente

Software

Software-ul uKonn-X este o aplicație interactivă, cu care se vizualizează etapele individuale de montaj – exact atunci când este nevoie de ele.

Compatibil cu: tabletă, laptop, PC, dispozitive terminale mobile

Hardware

uKonn-X interacționează cu echipamente hardware externe, cum ar fi, de exemplu, scannere mobile. Acest lucru permite o identificare clară a conectorilor și modulelor relevante.

Date de proces

Obțineți date de proces pregătite în mod clar, în vederea identificării nevoilor de instruire, a potențialului de optimizare și a modificărilor la utilajul dumneavoastră.

Stabiliți o programare acum!

Dacă doriți o programare pentru a vedea uKonn-X, vă rugăm să completați formularul și vă vom contacta în acest sens.

În plus, aveți șansa să vă înscrieți ca utilizator de versiune-pilot pentru a putea vedea transformările prin care trece un produs, încă de la începuturile sale. Împreună putem îmbunătăți un produs, iar dumneavoastră aveți posibilitatea de a-i schimba parcursul. Vă rugăm să bifați căsuța din formularul de mai jos.

Vă rugăm să introduceți rezultatul calculului mai sus.
captcha
* Câmp obligatoriu
Newsletter
Always up to date!
Suntem aici pentru dumneavoastră!
Ne puteți contacta prin intermediul mai multor canale de comunicare...