Transformare digitală | Murrelektronik

Pasul decisiv spre viitor

Digitalizarea poate avea loc doar în manieră descentralizată

Așa se ajunge la digitalizare

Auzim peste tot: Digitalizare, transformare, trebuie să facem, ar trebui să facem, nu merge fără. Constructorii de mașini se transformă din ce în ce mai mult în companii de software, iar monedele naționale sunt transformate în cifre de zero și unu. Cum se traduc astfel de lucruri la nivelul industriei producătoare, la nivelul industriei automatizărilor? În zece ani ne vom mai recunoaște afacerea, va arăta la fel? 

Având în vedere viteza schimbărilor, noi, la Murrelektronik, nu îndrăznim să ne avântăm atât de departe în viitor. Însă putem spune cu siguranță un lucru: fără descentralizare, drumul către digitalizare va fi greu și anevoios. Descentralizarea reprezintă pasul decisiv în direcția digitalizării și odată cu ea are loc transformarea în industria automatizărilor. Mergem chiar atât de departe încât să spunem că simplifică lucrurile și reduce gradul de complexitate. 

Portofoliu cuprinzător

De ce spunem aceste lucruri cu atât de multă încredere? Pentru că de ani de zile ne concentrăm pe digitalizare, pentru că, în calitate de specialiști în tehnica de instalare în sistem, am dezvoltat noi înșine toate produsele hardware necesare pentru transformarea digitală (module de bus de câmp, switch-uri, surse de alimentare, IO-Link, cabluri și conectori) și, pe de altă parte, avem experiență solidă în domeniul software cu know how-ul nostru privind geamănul digital. Astfel, îmbinăm lumea reală cu lumea software într-un portofoliu variat de produse pentru automatizare. În acest fel, provocăm natura automatizării zi de zi, o dezvoltăm în continuare, o ducem mai departe și accelerăm transformarea digitală – pentru noi și pentru clienții noștri. 

Descentralizare e în ADN-ul nostru

Și astfel profităm de propriul ADN: Deschiderea noastră față de tehnologie și interfețe. Susținem toate interfețele și protocoalele, suntem deschiși la noile standarde și tehnologii care vor apărea și promovăm dezvoltarea acestora în cadrul comitetelor și consorțiilor relevante. Gama noastră IO-Link este o dovadă în acest sens, la fel ca și sistemul nostru de automatizare Vario-X. 

Descentralizare e în ADN-ul nostru

Soluții și produse sofisticate

La Murrelektronik, soluțiile și produsele merg mână în mână. Doar prin integrarea inteligentă într-un sistem global, un produs devine o soluție. Acesta este motivul pentru care ne-am dezvoltat produsele în funcție de provocările clienților noștri. Acest lucru se numește „centrare pe client”. Pentru noi, această abordare face parte din promisiunea noastră de a oferi cea mai bună soluție posibil. În acest sens, dispunem de un portofoliu cuprinzător pentru a conduce transformarea către descentralizare pentru clienții noștri. O competență de soluționare puternică – totul dintr-o singură sursă. Am dori să vă prezentăm aici câteva dintre cele mai importante aspecte:

Wolfgang Wiedemann, Director Application Sales Consulting

Industria producătoare și constructorii de utilaje se confruntă cu patru mari provocări: Transformarea digitală, cererea de produse mai bine dezvoltate și cu mai bine proiectate, nevoia de mai multă eficiență în cadrul producției și instalării, precum și subiectul larg al sustenabilității. Tehnica de automatizare descentralizată ajută la găsirea unei soluții!

Wolfgang Wiedemann, Director Application Sales Consulting

Geamănul digital e cel mai tare

Know how-ul de la Murrelektronik privind geamănul digital vă plasează în primul rând – în miezul lucrurilor, nu doar un simplu spectator de pe margine. Imaginea digitală 1:1 conține toate funcțiile și parametrii utilajului și instalației originale. În acest sens, pe modelul virtual rulează, de exemplu, același model de comandă ca pe utilajul real. Instalația poate fi prezentată prin intermediul realității augmentate în hala de producție. 

Geamănul digital are, de asemenea, o contribuție importantă în ceea ce privește monitorizarea condițiilor și întreținerea predictivă în timpul funcționării. Prin utilizarea inteligenței artificiale, în combinație cu geamănul digital, folosirea devine însă vizibil mai simplă: Dacă datele sunt citite prin intermediul unor instrumente software și de analiză corespunzătoare, anomaliile de pe parcursul procesului pot fi identificate și pot fi inițiate în timp util măsuri în vederea remedierii lor. Datorită analizei pe termen lung a datelor colectate se pot emite, de asemenea, afirmații cu privire la eficiența energetică și se pot efectua simulări ale diferitelor modificări de proces, care oferă informații despre un posibil potențial de economisire.

Geamăn digital
Scurtarea timpului de punere în funcțiune și de parametrizare – prin intermediul unei aplicații

Utilizarea aplicațiilor, asistenții cu comandă vocală și controlul prin gesturi sunt activități zilnice care au devenit indispensabile, datorită smartphone-urilor și ceasurilor inteligente. Deci, de ce nu ar fi și utilajele controlate la fel de simplu și puse în funcțiune prin aplicație? Așadar, un instrument eficient pentru a scurta punerea în funcțiune și pentru a face munca mai ușoară instalatorilor utilajelor și a utilizatorilor ulteriori. Deviza este: parametrizare în loc de programare. Astfel, capacitatea de acțiune a companiilor se menține în ciuda unui deficit de specialiști calificați.

Instalare cu sistem
și concept

Fiind specialist în instalări, Murrelektronik știe cât de mult poate crește nivelul de economisire și cât de des pot fi evitate erorile de instalare prin luarea în considerare a întregului sistem în timpul instalării. De aceea, în opinia noastră, calea către transformarea digitală reprezintă întotdeauna un tandem între digitalizare și un concept de instalare eficient dezvoltat în cadrul sistemului global.

Stabiliți o programare!

Ați prefera să vorbiți cu oameni, nu cu gemeni digitali? Sincer, și noi la fel. Completați următorul formular. 

Vă rugăm să introduceți rezultatul calculului mai sus.
captcha
* Câmp obligatoriu
Newsletter
Always up to date!
Suntem aici pentru dumneavoastră!
Ne puteți contacta prin intermediul mai multor canale de comunicare...