Avantajele IO-Link | Murrelektronik
Murrelektronik IO-Link

Concepte de instalații eficiente cu IO-Link

Procesele de producție devin mai rapide, mai flexibile și mai economice. În acest sens sunt înregistrate multe date în cadrul utilajelor și instalațiilor moderne. Integrarea dispozitivelor smart, care lucrează cu standardul de comunicare IO-Link simplifică semnificativ utilizarea datelor și creează transparență de la nivelul senzor - actuator, până la cloud. Murrelektronik este expertul atunci când dispozitivele IO-Link trebuie integrate cât mai eficient și inteligent în instalația utilajului.

Wolfgang Wiedemann - Lider Aplicații și Asistență de vânzări

Standardul de comunicare IO-Link face utilajele mai eficiente, mai flexibile și mai economice. Murrelektronik creează infrastructura pentru transmiterea datelor.

Wolfgang Wiedemann, expert IO-Link

Care sunt avantajele decisive ale IO-Link?

IO-Link scurtează timpii de punere în funcțiune

Pentru comunicarea IO-Link nu sunt necesare cablurile ecranate. În schimb sunt utilizați conectori industriali cu fișă de contact standardizați (M12 sau M8) care sunt mult mai simplu de conectat și sunt mai economi. Datele parametrilor pentru senzorii smart sau actuatori provin direct din comandă și nu este nevoie să fie parametrizați manual. Utilajul este pregătit pentru funcționare mai repede.

IO-Link revoluționează
Service-ul și reviziile

Fiindcă dispozitivele IO-Link livrează datele de proces într-o formă clară, tehnicienii de service dobândesc o imagine de primă clasă a proceselor și stărilor aplicațiilor. Inițierea reparațiilor poate fi anticipată și se pot stabili noi concepte pentru revizii. Și revizia la distanța este simplu de organizat.

IO-Link reduce costuri

Cardurile analog scumpe nu sunt necesare. Cablurile standard costă mai puțin decât cablurile ecranate. Datorită senzorilor și actuatorilor care pot fi configurați, este necesară o diversitate redusă de variante. Procesele de achiziție devin mai simple și este nevoie de mai puțin spațiu în depozit. Toate aceste aspecte reduc instantaneu costurile.

IO-Link crește productivitatea

Cu IO-Link parametrii unui dispozitiv sunt stocați direct în Master. În cazul în care un aparat este înlocuit, aceștia pot fi transmiși direct pe noua componentă. Acest aspect simplifică semnificativ înlocuirile la service și reduce masiv timpii de nefuncționare.

IO-Link produs de Murrelektronik

Murrelektronik este un consultant competent pentru implementarea conceptelor de instalații sincronizate perfect cu aplicațiile. Analizăm alături de dumneavoastră structura instalațiilor și utilajelor - punem un accent deosebit pe cantitatea, precum și poziționarea punctelor de intrare și ieșire, unde sunt integrați senzori, actuatori și dispozitive smart. Noi dezvoltăm dintr-o multitudine de abordări conceptuale diferite, alături de dumneavoastră, un concept de instalație perfect adaptat cerințelor dumneavoastră. Toate aceste concepte au un aspect comun: O integrare economică și eficientă a comunicării IO-Link.

Modulele fieldbus compacte de la Murrelektronik (MVK Metall, MVK Fusion, Impact67, Solid67) dispun de porturi compatibile cu IO-Link și integrează într-un mod simplu dispozitivele în conceptul de instalație. Cu MVK Fusion este posibilă pentru prima dată reprezentarea într-un singur modul a Standard IO, aplicațiilor de siguranță, precum și a dispozitivelor IO-Link. Deosebit de interesantă este integrarea Cube67 IO-Link-Master în instalații Cube, sistemul fieldbus compact și modular de la Murrelektronik. Într-un singur nod Bus pot fi conectate până la 128 dispozitive IO-Link.

Murrelektronik oferă accesorii practice pentru a exploata la maxim eficiența conceptelor de instalație prin intermediul dispozitivelor IO-Link integrate. Hub-urile IO-Link permit multiplicarea simplă a numărului de IO-Porturi digitale. Prin convertorul convertorul IO-Link/Analog de la Murrelektronik este simplă conectarea de senzori și actuatori analogici la IO-Link-Master. Elementele de conectare IO-Link-Koppler de la Murrelektronik transmit energie și comunicare bidirecțională IO-LINK, fără contact, printr-un spațiu gol, IO-Link-Master și aparatele se conectează într-un interval scurt (10 ms) și se deconectează la fel de repede. Chiar și întrerupătoarele pentru rețeaua de alimentare Emparro67 Hibrid, prevăzute pentru utilizarea în zona IP67, pot fi controlate prin IO-Link.

Fișierul IODD (IO Device Description) este un fișier de descriere al aparatelor pentru senzori și actuatori. Acesta conține informații de identificare, despre parametrii aparatelor, despre datele de proces și de diagnosticare, despre proprietățile de comunicare și alte detalii. În cadrul modulelor fieldbus de la Murrelektronik MVK Metall și Impact67, fișierele IODD ale dispozitivelor IO-Link sunt stocate în fișierul GSDML în funcție de client. Dacă în instalații sunt integrate dispozitive ca de ex. senzori IO-Link sau grupuri de supape IO-Link, accesul direct la aceste baze de date are loc direct prin instrumentul standard de engineering; fără software suplimentar (de la producători diferiți) sau pași de lucru care necesită timp, precum importuri de fișiere - integrarea se efectuează într-un timp scurt.

Vă împărtășim cunoștințele noastre!

Suntem experți în IO-Link și în integrarea dispozitivelor IO-Link în concepte de instalații. Transmitem aceste cunoștințe în cadrul zilelor dedicate tehnologiei, în ateliere de lucru și în convorbiri directe cu dumneavoastră!

USE CASE: A CUBE67 IO-LINK APPLICATION  Whitepaper: IO-Link  Whitepaper: IO-Link Solutions Brochure: IO-Link Makes Installations Easy

Bună ziua
Suntem aici pentru dumneavoastră!
Ne puteți contacta prin intermediul mai multor canale de comunicare...