Cube67 | Murrelektronik

Decentralizat, flexibil, cu sistem deschis

Cube67

Sistemul IO modular compact

Cube este o rețea de teren construită modular, pentru concepte de instalare perfecte, decentralizate. Datorită flexibilității sale, pentru fiecare utilizare se realizează soluția optimă - continuu de la tipul de protecție IP20, până la IP69K.

Caracteristicile Cube sunt: funcționalitate ridicată, racorduri cu borne, construcție cu formă robustă, compactă, module turnate, precum și intrări și ieșiri multifuncționale. Modulele sunt fixate în apropierea imediată a senzorilor și a actuatorilor. Un cablu de sistem asigură conectarea la nodul din teren și transmite atât date cât și energie. Funcționalitățile de diagnostic extensive asigură transparență. Numărul de borne din dulapul de comandă este redus considerabil prin decentralizare, ceea ce creează spațiu.

Soluțiile Cube67 oferă în fiecare fază a ciclului de viață al unei mașini efectul maxim utilizare-costuri: Datorită construcției simple, montării rapide, a punerii în funcțiune fără erori și printr-o mare disponibilitate a echipamentelor pentru operarea productivă.

Elementele-cheie ale sistemului Cube67

 • concepte de instalare orientate spre client, soluții adecvate optim aplicației
 • raport excelent costuri-beneficii datorită cheltuielilor reduse pentru proiectare și instalare
 • flexibilitate extremă datorită fișelor multifuncționale și multitudinii de module funcționale (IO-Link, RS485/MOVIMOT®…)
 • Autonomia sistemului prin „schimbul de nod fără schimb de sistem”, pentru toate sistemele de bus uzuale la nivel global
 • transparență maximă prin posibilități de diagnoză precise și detaliate

Broșura Cube67 în format PDF    Cube67 în magazinul online

Descentralizare la cel mai înalt nivel

Nodul de bus

Nodul de bus este interfața centrală a sistemului Cube pentru conceptul de comandă de pe nivelul superior. Acesta alimentează cu energie sistemul, inclusiv toți senzorii racordați și actuatorii și monitorizează curenții cu un control inteligent al circuitului de sarcină (Micro).

Schimbul de nod fără schimb de sistem

Conceptele de instalare pot fi operate identic sub diversele concepte de control. În acest sens se utilizează pur și simplu nodul de bus cu protocolul dorit al magistralei de câmp. Murrelektronik oferă noduri de bus pentru toate sistemele de bus de câmp uzuale.

Cablul de sistem

Un cablu de sistem asigură conectarea modulelor la nodul de bus și transmite atât date cât și energie - ceea ce reduce costurile de instalare.

Modulul IO Cube67

Varietatea mare de module, compusă din module digitale, analoage și module de funcționare, permite un nivel maxim de flexibilitate și eficientă al instalațiilor în teren.

Cube20

Cu Cube20 semnalele IO ale sub distribuitorilor și cutiile de borne (IP20) sunt integrate decentralizat, în mod economic în instalația Cube.

Compatibilitate perfectă

Sistemul Cube combină în mod simplu instalația panoului de comandă (IP20) cu instalația din teren (IP67).

Cube67

Cube67 este un sistem I/O pentru magistrale de câmp descentralizat și extensibil modular pentru domeniul IP67. Acesta permite concepte de instalare orientate spre client, soluții adecvate optim aplicației, cu module în imediata apropiere a proceselor. Un cablu de sistem asigură conectarea modulelor la nodul de bus și transmite atât date cât și energie.

 • dispunere aleatorie a modulelor pe linia sistemului
 • timp mai scurt de punere în funcțiune datorită adresării automate a modulului
 • extinderea amplă a sistemului fără sisteme separate de siguranță datorită monitorizării inteligente a curentului electric (Mico) în nodurile de bus (60 metri)
 • module complet încapsulate, compacte și robuste, cu tipul de protecție IP67 pentru montarea în imediata apropiere a proceselor, fără a fi necesare cutiile de borne.
 • Module pentru tipul de protecție IP69K cu design igienic (pentru domeniul alimentar)
 • conexiunile cu fișă evită erorile de conectare și permit o instalare rapidă și deconectarea pentru transport

Cube20

Cube20 este un sistem I/O pentru magistrale de câmp descentralizat și extensibil modular pentru panoul de comandă. Acesta poate fi operat singur sau împreună cu Cube67. Cube20 se adaptează în mod consecvent cerințelor circuitelor moderne ale panourilor de comandă. Cube20 reduce la maxim costurile ridicate cauzate de manipularea numeroaselor componente individuale

 • structură compactă, înălțime redusă
 • densitate mare a canalelor
 • 32 canale pentru fiecare modul I/O, până la 488 I/O pe doar 90 cm
 • până la 15 module cu o singură adresă de nod
 • diagnoză detaliată a canalelor individuale și borne de conectare transparente cu LED pentru localizarea simplă a erorilor la fața locului
 • borne cu arc care nu necesită întreținere
 • diferite grupe de potențial prin separare galvanică

Machine Options Management

Soluții de sistem, adaptate aplicațiilor lor

Machine Option Management (MOM) permite activarea sau dezactivarea diferitelor module Cube în timpul funcționării de la unitatea de comandă. Acest aspect reprezintă baza pentru parametrizarea modulară a sistemului, înlocuirea simplă a uneltelor, mașini standard cu diferite grade de extindere I/O, componente ale mașinii cu montare opțională și punerea în funcțiune secvențială. MOM reduce costurile de proiectare și documentare, oferind o flexibilitate unică a sistemului.

Domenii tipice de utilizare

Flexibilitatea este un avantaj: Aplicațiile Cube67 se găsesc în cele mai diverse domenii de activitate și sectoare industriale...
Bună ziua
Buletin informativ
Suntem aici pentru dumneavoastră!
Ne puteți contacta prin intermediul mai multor canale de comunicare...